Amit a fürdősókról tudni kell

Az ásványi fürdő a gyógyfürdői üdülések egyik fő eleme. Ezt a kezelést azonban otthon is könnyen megszervezhetjük, csak töltsük meg a kádat a speciális fürdősók valamelyik fajtájával. A továbbiakban elmondjuk, milyen só alkalmas otthoni használatra és milyen eredményeket érhetünk el velük.

A drogériák és kozmetikai boltok sokféle fürdősót árusítanak, fehér és színes rózsa- és gyógynövényillat, valamint különböző adalékanyagokkal ellátott fajták vannak. A választás során mindig figyeljünk az összetételre! Az összetevők listáján nem szerepelhetnek mesterséges színezékek, illatanyagok és egyéb szintetikus komponensek. Ellenkező esetben, az ásványi anyagokkal együtt behatolnak a bőrbe és az előnyök helyett egészségügyi problémákat okoznak.

A rózsaszín himalájai fürdősók több tucat jótékony ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek szükségesek a bőr táplálásához és az általános egészséghez. A fürdősók gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt alkalmasak a hangulat javítására és a relaxációra. A fürdő után a bőr frissnek, puhának és ragyogónak tűnik.