Divatos a zero waste webshop és mozgalom

zero waste webshop
Zero waste webshop

A zero waste kifejezést először egy Paul Palmer nevű kémikus használta a hetvenes években, aki először az újrahasznosításra hívta fel a figyelmet, majd a megelőzésben kezdett hinni. Az elnevezéssel ellátott termékekkel hosszútávon nem termelünk szemetet. A zero waste webshopok küldetése, hogy beszerezhessünk minden olyan eszközt, ami segít a hulladékmentes háztartás megteremtésében.

A zero waste webshop bővelkedik tárolókban, edényekben, amelyekben tarthatjuk a házi tisztítószereket és beszerezhetjük a hozzájuk szükséges alapanyagokat is. Megtalálhatóak olyan hétköznapi dolgok környezetbarát alternatívái, mint a teafilter, szívószál vagy evőeszközök.

A textil kenyeres zsák vagy a zöldség- és gyümölcsvásárlásához használt zsákok már népszerűek, de ne féljünk kipróbálni más termékeket sem! Inspiráljunk másokat is a tudatosságra! Mutassuk be ismerőseinknek, barátainknak a zero waste webshopok kínálatát. A termékek nemcsak a környezetet, de a pénztárcánkat is kímélik. Gazdaságos és hatékony termékpalettát találunk.