Hogyan lehetséges a fülzúgás megszüntetése?

A fülzúgás teljesen tönkreteheti mindennapjainkat, hiszen nagymértékben csökkenti a koncentrációs képességet és rontja a teljesítményt az élet minden területén. A Medical Piercing szerint a fülzúgás tüneteit is enyhítheti a Shenmen piercing. Fontos megjegyezni, hogy a fülzúgás nem önálló betegség, hanem általában valamilyen háttérben húzódó rendellenesség jellegzetes tünete.

A kialakulásának okára még nem jött rá a modern orvostudomány, azonban a különösen az alternatív kezelési módoknak köszönhetően hatékonyan kezelhető. Az akupunktúra segítségével már 2000 éve a kínai orvoslásban is jelentős eredményeket értek el a fülzúgás kezelésében.

Az egészségügyi piercingek alkalmazásával is hasonlóan jó eredmények érhetők el, hiszen ez is az akupunktúrán alapul. A fülben található Shenmen pont kapcsolatban áll a bolygóideggel, ezért ennek a pontnak a folyamatos ingerlése számos pozitív hatással jár.

A Shenmen piercinget a különböző fájdalmak enyhítésén kívül alkalmazzák a szenvedélybetegségek kezelésében, stressz, alvászavar, depresszió és fülzúgás tüneteinek csökkentésére. Mivel a Shenmen pont egy úgynevezett mesterpont, ingerlése az egész szervezetre pozitív hatással lehet.

A fülzúgás, mint kellemetlen tünet is hatékonyan kezelhető a Shenmen pont folyamatos ingerlésével, azonban a piercing behelyezését megelőző előzetes állapotfelmérés során ki kell vizsgálni a kellemetlen fülzúgás okait. A panaszok és a kórelőzmények figyelembevételével lehet a fülzúgást a Shenmen piercinggel, mint kiegészítő terápiával kezelni, ugyanis a fülzúgás mindig valamilyen betegség kisérő tüneteként jelentkezik.

A piercing behelyezését követően a tünetek általában 1-2 nap után jelentősen csökkennek, az esetek döntő többségében pedig 2 héten belül meg is szűnnek. A Medical Piercingnél a piercing behelyezése nem jár fájdalommal, csupán múló szúró érzéssel, amelyet a kezelés pozitív hatása hamar feledtet. A piercing beszúrását követően ajánlott a terület fokozott ápolása az esetleges fertőzés elkerülése végett.