Lakásbiztosítás kötés – Mire figyeljek?

Az otthon biztonságára minden ember vágyik és arra is gondolni kell, hogy az otthonunknak megadjuk a szükséges biztonságot. A lakásbiztosítás olyan dolog, aminek a hiányát akkor érzékeljük, amikor nincs, de kellett volna, ezért célszerű megkötni egy szerződést, ami megvédi az ingatlant vagy legalább fizet baj esetén. Könnyen megköthető a Grantis lakásbiztosítás, mert a szakemberek mindenben a segítségünkre vannak.

Már a megfelelő biztosítás kiválasztásánál is elakadhatunk, hiszen olyan konstrukció mellett érdemes döntenünk, amelyik valós problémák esetén segít. Egy saját ház vagy lakás olyan hatalmas értéke a tulajdonosnak, amit mindenképpen jó biztonságban tudni. A lakásbiztosítás módozatnak nagy előnye, hogy rugalmasan alakítható a biztosított igényeinek megfelelően, de emellett rendkívül könnyen elindítható, adminisztrálható és kezelhető. Általánosságban az ingatlanban keletkezett károkat téríti meg.

Az alapbiztosításba a leggyakoribb természeti károk térítései tartoznak, mint a tűz, vihar, villámcsapás, felhőszakadás, árvíz, jégverés, hónyomás, földrengés, idegen tárgy rádőlése. Számtalan kiegészítő, egyénileg összeválogatható lakásbiztosítás is elérhető a társaságoknál, amelyek már az ingóságokat és a tulajdonos testi épségét is védhetik. Minden információ megtalálható ezekről a lehetőségekről a grantis.hu weboldalon. Érdemes tájékozódni, mielőtt valamelyik lakásbiztosítást kiválasztanánk, de ha még így is lennének kérdéseink, akkor a szakértők megválaszolják azokat.

A legtöbben elgondolkodnak azon, hogy mekkora értékben éri meg lakásbiztosítást kötni, azaz mekkora térítésre szerződjön? Tudni kell, hogy a biztosítási érték határozza meg a kártérítés felső határát. Ebben az esetben az alacsonyabb összeg csábítóbb, ugyanis kevesebb havi díjat kell fizetni. Viszont így könnyen bele lehet esni az alulbiztosítás hibájába. Amikor baj van, akkor megtörténhet, hogy egy ilyen konstrukció alacsonyabb kártérítést fizet, mint amennyibe a kár elhárítása vagy az épület újjáépítése kerülne.