PS5 slim vagy PS5: mik a fő különbségek?

Azt, hogy a PS5 slim vagy PS5 mellett érdemes voksolni, nem könnyű eldönteni, hiszen mindkét konzol kiváló játékélményt és felhőtlen szórakozást garantál. A KonzolKirály szerint a PS5 alapmodelljének a teljesítménye nem nagyon különbözik az új modelltől, de azért vannak előnyei a Slim verziónak.

Az egyik legnyilvánvalóbb eltérés a méret és a kialakítás. A PS5 egy nagyobb, mutatósabb készülék, aminek jellegzetes fekete és fehér színei vannak, míg a slim verzió egy vékonyabb, kisebb modell, ami lehetővé teszi az egyszerű tárolást, illetve szállítást. Míg az előbbi a hagyományos designt preferálja, addig az utóbbi a modern és kompakt megjelenésével vonzza a vásárlókat.

Mindkét konzol a PlayStation5 platformjára épül, viszont a slim változat valamivel kisebb teljesítménnyel rendelkezik. Ennek oka a méret és az olcsóbb konstrukció. Ez azt jelenti, hogy kevesebb grafikai feldolgozási teljesítményt kínál. Ezen tulajdonságai fontosak lehetnek azoknak, akinek nincs szükségük a legmagasabb szintű játékélményre és inkább a könnyebb kezelhetőséget részesítik előnyben.

Mit érdemes tudni a konzolokról?

Az ár meghatározó tényező, amikor valaki konzolvásárlás előtt áll. A PS5 slim kedvezőbb áron érhető el az alacsonyabb teljesítmény miatt. Vonzó lehetőségnek bizonyul, hiszen a PS5 platform előnyeit kínálja, viszont jóval olcsóbban vásárolható meg.

Bár mindkét készülék ugyanazokat a fő funkciókat nyújtja, például a nagy felbontású 4K-s video lejátszás és a VR támogatás, a slim néhány extrától meg lett fosztva az ár csökkentése érdekében. Ez azt jelenti, hogy kevesebb USB porttal rendelkezik és hiányzik belőle a Blu-ray meghajtó. A csomagolása is egyszerűbb és kevesebb tartozékkal érkezik, mint a hagyományos PS5.

Ez a gyártási költségek csökkentését célozta meg, ezért versenyképesebb áron érhető el a piacon. Nem mindenkinek van szüksége extra kellékekre, hiszen sokan az egyszerűbb megoldásokat részesítik előnyben. Függetlenül attól, hogy a vásárló kevesebb kiegészítőt kap, a PS5 slim magas minőségi játékélményt nyújt, csak éppen kedvezőbb áron.

Belső specifikációk

A slim átlagos hűtési rendszert kapott, ami tökéletesen megfelel a kompakt méretének és a kisebb teljesítményű hardverének. Az alapverzió ezzel szemben kifejezetten erős e téren, ami egyáltalán nem meglepő, ha a kialakítását veszi figyelembe. A slim kevesebb energiát fogyaszt, ezért vonzó opció lehet azoknak, akik fontosnak tartják a takarékosságot vagy kisebb teljesítményű elektromos rendszerrel rendelkeznek.

A PS5 nagyobb belső tárolókapacitással van ellátva, ami óriási pozitívum, mivel a felhasználók több játékot és alkalmazást tárolhatnak rajta. Ez általában 825 GB vagy 1 TB SSD-t jelent, ami gyors betöltési időket és magasabb teljesítményt biztosít.

A slim variációhoz érdemes vásárolni egy külső merevlemezt vagy más tárolóeszközt a megfelelő kapacitás elérése érdekében. Lényegében a PS5 esetében az innovációra és a vezető technológia bemutatására helyezik a hangsúlyt, míg a slim verziónál inkább a praktikumra, valamint a kényelmes használatra összpontosítanak. A felsorolt különbségek alapján talán könnyebb lesz a döntés.