Sarokemelő a fájdalom enyhítésére és megelőzésére

Időskorban már szinte mindenkinél jelentkezik a sarokfájdalom, hiszen a lábfej egyre jobban kiszélesedik, a boltozata megsüllyed és a zsírszövet is egyre kevesebb lesz a sarokcsont körül. Ugyanakkor hasonló panaszok kortól függetlenül is jelentkezhetnek, amennyiben valaki állómunkát végez és/vagy nem megfelelő cipőt visel.

A sarokemelő a kellemetlenségek enyhítésére és megelőzésre is alkalmazható, így lényegében mindenkinek érdemes beszerezni egy olyan változatot, ami kényelmesnek bizonyul a számára.

Ellenben, ha már kialakult a probléma, akkor érdemes a sarokemelő használata mellett odafigyelni arra is, hogy eleget pihentesse a lábát, illetve érdemes szteroid-mentes gyulladáscsökkentőket, krémeket és akár a jegest borogatást is kipróbálni.

A sarokemelő mindenképpen segíteni fog a tehermentesítésben, de fontos a fajdalom és a gyulladás kezelése is, mert amíg ezek fennállnak és nem tud rendesen lépni, járni, addig további komoly következmények is kialakulhatnak a lábban, a térdben és a gerincben is.