Vágókorong üvegszál hálóval

Amint azt már rengetegen megtapasztalhattuk a sarokcsiszoló használata fémvágás esetén nagy zajjal és sok szikrával jár együtt. Ez viszont csökkenthető, hogyha Bosch vágókorong kerül felhelyezésre a flexre. Ránézésre minden változat ugyanolyannak tűnik. Kerek és fekete, legalábbis a fém vágókorong esetében. Az összetétel viszont változhat. A fejlesztők folyamatosan új összetétellel és adalékanyagokkal kísérleteznek 3 fő szempont szerint. Legyen hatékony, strapabíró és csendes. A speciális töltőanyagok csökkentik a vágókorong hőmérsékletét munka közben.

Ez növeli az élettartamot. Nem tartalmaz vas, kén és klórtartalmú töltőanyagot, amik belélegezve ártalmasak az egészségre. Ezen felül a modern változatok egy különleges üvegszálhálót is tartalmaznak. Ha véletlenül elpattan használat közben, akkor a repeszek nem csapódnak szét, hanem nagyjából egyben maradnak, ami csökkenti a sérülés lehetőségét. A magas fordulatszám miatt erre fokozottan szükség van, mivel ezek a tartozékok nagy terhelésnek vannak kitéve. Minden alkalommal használjunk védőkesztyűt és szemüveget. Hosszantartó munka során a fülvédő viselése is indokolt.

Kerámia fúrószárral repedések nélkül

A fürdőszobában általában nehezebb a dolgunk, hogyha a fel szeretnénk fúrni egy tükröt vagy egy polcot. Amennyiben csempe van a falon, felejtsük el az ütvefúrót! Ezzel ugyanis egy pillanat alatt elrepeszthetjük a burkolólapokat. A hagyományos fúrószár csúcsa csak felhevül és elkopik, lyukat viszont ezzel sem fogunk fúrni a csempébe. De akkor mi a teendő? Szerezzünk be speciális kerámia fúrószár készletet.

Ezek olyan különleges gyémántköszörülésű vágóélekkel vannak ellátva, amik 8-as karckeménységig hatékonynak számítana. A fővágóél kicsúcsosodó részével könnyen megoldható a pontos központosítás. A hosszú élettartamot pedig az ötvözött szerszámacél garantálja. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a kerámia fúró többszöri használatra is alkalmas. Szerkezeti acél, fa, kerámia, csempe, falazat és tégla fúrására is alkalmas. A sokoldalúságát a többcélú köszörülésnek köszönheti.