A gluténmentes diétához rizsliszt is kell

A gluténmentes diéta vagy étrend nagyon kedvelt, ráadásul nemcsak a lisztérzékenyek követik. A glutén elhagyásával megkönnyebbül az emésztés, így az élelmiszerek feldolgozása is sokkal hatékonyabb, ugyanakkor feloldódnak a zsírtartalékból is az ásványi sók, a vitaminok, ezek pedig szintén felszívódása kerülnek.

Aki gluténmentes lisztet keres, jó tudnia, hogy kevés olyan gabona létezik, aminek az őrleménye megfelelő lehet. A kukorica és hajdina után, a rizsliszt a harmadik a sorban a népszerűségi listán. Könnyen lehet vele dolgozni, kiváló alapanyaga lehet a különféle süteményeknek, szószoknak, mártásoknak és tésztaféléknek.

Remekül kombinálható keleties fűszerekkel vagy nyugati eredetű zöldségekkel, gyümölcsökkel. A nagyon selymes textúrájú rizsliszt kilós kiszerelésben kapható nálunk. Látogasson el honlapunkra, ha online szeretne speciális termékeket vásárolni! A rizsliszt mellett ugyanis, elég sok mindent beszerezhet tőlünk, ami remek alapként szolgálhat a vegán, a laktóz vagy más diétás étrendhez is.