A kézi zsírzó rendszeres használata

A gépek mozgó alkatrészei sok esetben beragadhatnak vagy kiszáradhatnak, ezért valamilyen kenőanyagot mindig használni kell. Jó, ha kéznél van egy kézi zsírzó, amit bármikor használni tudunk. Ennek segítségével mindig megfelelően tudjuk kenni a különféle alkatrészeket és elemeket, így a gép minden esetben tökéletesen fog működni.

Különböző kinézetű kézi zsírzó létezik, így biztosan mindenki megtalálja azt, amelyik számára a legjobb. Ez az eszköz nagyon praktikus, azonban arra is fontos odafigyelni, hogy milyen kenőanyagot használunk. Meg kell nézni, hogy milyen sűrűségű az adott anyag és az megfelelő lesz az adott géphez vagy alkatrészhez.

Amennyiben rossz kenőanyagot választunk, előfordulhat, hogy az alkatrészek beakadnak, ami szintén rongálhatja a gépet. A kézi zsírzó rendszeres használata mellett az is nagyon fontos, hogy a gépeket mindig rendesen megtisztítsuk a különféle szennyeződésektől. Amennyiben mindenre odafigyelünk, szinte biztosan nem lesz semmilyen problémánk az adott munkagéppel.