A kicsik kedvencei a szerepjátékok

Minden gyerek szereti a felnőtteket utánozni, ugyanazokat tenni, mint a szüleik, hiszen ez számukra remek szórakozás. Abban rejlik a különböző szerepjátékok értéke, hogy ennek során nemcsak kiválóan szórakoznak az apróságok, hanem fejlődnek az értelmi képességeik és különféle viselkedési formákat sajátítanak el.

Például a háztartási gépek, a konyhai szettek, a színes edények ifjú szakácsokká változtatják a csöppségeket. De a szerepjátékok közé tartoznak a javító szerszámok is, amelyekkel bármit képesek megjavítani a kis ezermesterek, akárcsak az édesapjuk. Ezeknek a hasznos játékoknak a segítségével, a kislányokból és kisfiúkból orvosok, tűzoltók, rendőrök, szakácsok, kertészek válhatnak.

Emellett a szerepjátékok arra is megfelelőek, hogy láthassuk, miben a leginkább tehetséges a csemete. Ha ügyesen bánik a konyhai eszközökkel, finom ebédet készít, akkor a dicséret sem marad el, vagyis a sikerélmény szintén adott. Biztosítsa gyermekének a szerepjátékok sokaságát és adja meg neki a tanulás lehetőségét!