A magyar kormány nyújtotta CSOK

A legtöbb embernek szerepel a tervei között a családalapítás. A kormány a CSOK kitalálásával próbálja áthidalni ezen elgondolásból eredő kételyeket. Először mindenki választott szakmájában kíván sikeres lenni, kiteljesedni, ezzel együtt megteremteni az anyagi biztonságot, aztán jöhet a gyerek.

Mi történik azonban akkor, ha a gyermek vagy gyermekek érkezése ezt a fejlődő, haladó tendenciát felülírja, amikor van család, de nincs egy saját, biztos fedél a fejünk felett, amiben le lehet élni az életet?

A 10+10 CSOK nevezésű támogatás konstrukciókkal próbálnak lökést adni, hogy haladjunk a cél felé. A nevek 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást jelölnek, amelyekhez kétgyermekes családok esetén 10 millió, nagycsaládok esetén 15 millió forint maximum 3%-os kamattal elérhető kedvezményes hitel tartozik.

Utóbbi a 10+15 CSOK. A biztonságos, kiegyensúlyozott otthoni környezetben pedig nyugodtan koncentrálhatunk gyermekeink megfelelő nevelésére, hogy belőlük is sikeres felnőttek váljanak.