A napelem hatékony megoldás

Számos felhasználási területe létezik, különösen a napsütéses országokban lehet igazán kihasználni a hatékonyságát. Ám, ahogy folyamatosan fejlődik a technológia, a napelem is annál kifinomultabb lesz és egyre nő a hatékonysága.

Sokan nem tudják, de nem csak egyfajta létezik. Összetételét tekintve többfélét különböztetünk meg, amiknek a feladata ugyanaz, csupán költségesebb, illetve olcsóbb az előállításuk, és más a hatásfokuk. A napelemek közül a legjobb ár-érték aránnyal a monokristályos rendelkezik.

Az űrkutatásban például Gallium Arzenidot használnak, aminek a hatásfoka a legmagasabb, 40%, viszont az előállítása kifejezetten költséges. Létezik még polimer, illetve szerves festék napelem is, amik olcsók, viszont a hatásfokuk sem valami jó, hiszen alig 3%. A napelem által leadott teljesítményt kitűnően lehet hasznosítani utcai világításhoz, ami valódi megújuló, zöld energiának számít.

Az ilyen kandeláberek telepítése és üzemeltetése költséghatékony és környezetkímélő. Az amtechnik.hu weboldal fő profiljába a naperőművek telepítése, illetve napelemes kandeláberek gyártása tartozik.