A pezsgő másképp történő tárolása

Manapság már számtalan dologgal kapcsolatosan létezik egy felállított rekord. Számon tartják, hogy miből melyik a legnagyobb, a legnehezebb, a leghosszabb, a legmagasabb, stb. Bizonyos gyártók gondoltak egyet és a pezsgő másképp történő palackozását valósították meg, azaz létrehozták a világ legnagyobb üvegét, amiben nemcsak tárolják, hanem érlelik és forgalmazzák is ezt az ünnepi nedűt.

A világ legnagyobb pezsgőspalack űrtartalma 15 liter és majdnem eléri a 40 kilogrammot. A Nabukodonozor (Nebuchadnezzar) újbabiloni király nevével ellátott palackokban megközelítőleg hússzor annyi ital megy be, mint a normál pezsgősüvegekbe.

Aki jó alaposan fel szeretne önteni a garatra vagy sok vendéget szeretne meghívni, annak elég egyet vennie ebből a márkából, mivel lehet, hogy el sem fogy. Azonban a pezsgő másképp történő palackozásával van egy kis bökkenő. A szakértők azt mondják, hogy ez a méret nem a legideálisabb a buborékos bor érlelésére. Erre a célra sokkal jobb a másfél literes üveg, ami a hűtőbe is befér.