A szemes kávé sokak kedvenvce

Néhány fontos dolgot érdemes tudni, erről a sokak által kedvelt termékről. A szemes kávé eltérő kiszerelésben kapható az üzletekben, azonban érdemes inkább kis adagokban megvásárolni. Ez azért van így, mert a legnagyobb ellensége az oxigén, valamint a páratartalom.

Körülbelül 200 fokon pörkölik, aztán jól kiszárítják. A levegővel való érintkezéskor a páratartalmat magába szívja. Ezért érdemes kisebb csomagokban beszerezni és a használatot követően minél hamarabb visszazárni. A szemes kávé tárolását tekintve célszerű az eredeti csomagolásból nem átönteni. A kávéból kiváló olajon átöntés esetén a doboz oldalára rakódhatnak, ami később avasodáshoz vezethet. A darálás finomsága sem elhanyagolandó. A kávéfőzőtől is függ, hogy milyen lesz a végeredmény.

Továbbá az sem mindegy, hogy a víz mennyire forró. A 85, 90, 95 fokos víz eltérő ízt hoz ki a termékből. Mindenkinek ki kell tapasztalnia azt, hogyan készíti el az ízlésének legmegfelelőbb feketét. A szemes kávé íze a pörköléstől és az elkészítéstől függ.