Az internetes társkeresés előnyei és hátrányai

A munkahelyek, egyetemi élet mellett kevés idő jut az ismerkedésre, például bárokban, parkokban, ugyanis ide általában a barátokkal érkezünk. Az internetes társkeresés lehetőséget nyújt az ismerkedésre, bár sokan vonakodnak ettől, mivel azt gondolják, hogy veszélyes lehet és átverés áldozataivá válnak. Az egyik félelem az, hogy egy csalóval kezd el beszélgetni.

Természetesen nem szabad mindent azonnal elhinni, hanem érdemes kérdéseket feltenni az első csevegések során. A hamis profilok miatti félelem ugyanilyen lényeges, ezért ajánlott biztonságos, megbízható randi oldalt választani, olyat, ahol bizonyos szűréseket végeznek a felhasználók körében.

Az internetes társkeresés, sokak szerint rengeteg hátulütővel rendelkezik, például tartanak attól, hogy felhasználhatják a személyes adatokat más célokra, de a biztonságos oldalaknál ez nem történhet meg! Mindig óvatosnak kell lenni, utánanézni a kiválasztott honlapnak, ha pedig a partner részéről tűnik fel valamilyen furcsaság, akkor új beszélgetőtársat kell választani.