Csiszolókorong a kényes felületek megmunkálásához

A különféle csempékkel és más kemény felületekkel, anyagokkal bánni nem mindig egyszerű. Éppen ezért, erre a célra olyan egyedi eszközöket alkalmaznak, mint a gyémántszemcsés csiszolókorong. A speciális műgyantakötésben lévő szintetikus ipari gyémántpor megbirkózik az olyan alapanyagokkal is, mint a gránit, márvány, travertine, bazalt, beton.

A sima felületek kiképzésének több oka lehet. Az egyik ezek közül, hogy a használat során valamilyen letörések következnek be. Egy lépcső vagy párkány éle lepattanhat, ami ezt követően élessé és balesetveszélyessé válik. Ilyenkor orvosolható a probléma a csiszolókorong használatával. Az sem ritka, hogy az előkészítések során merül fel erre az igény.

A régi festékréteg eltávolítása gyerekjáték ilyen formában. Amire nagyon figyelni kell a felhasználás során, az a fokozott vízadagolás. A súrlódás következtében komoly hőhatás keletkezik, amit fontos csökkenteni, a hatásfok növelése érdekében. A TLS kínálatában elérhető többféle csiszolókorong a bonyolult felületekkel is megbirkózik, ami igazán kedvelté teszi szakmai körökben.