Énok összes könyve elárulja, hogyan lesz vége a világnak

Azt, hogy mit hoz a jövő, mindenki szeretné tudni. Sajnos, mivel nem születtünk szuperképességekkel, nem láthatjuk előre a holnap történéseit. Viszont, ha hihetünk az Énok összes könyve című mű szerkesztőjének, Arany Lászlónak, minden kérdésünkre megtalálhatjuk a választ a címben szereplő alkotás lapjain.

De ki volt egyáltalán Énok és miért kellene hinnünk neki? Nos, Énok, a Bibliából hiányzó, tetemes mennyiségre rúgó apokrif történeket kulcsszereplője volt. Ha hihetünk a fennmaradt írásos emlékeknek, a szóban forgó férfiú élete közel 360 évében csodás tettek hajtott végre itt a Földön- az igazi ereje azonban a halálával sem szűnt meg.

Az Úr ugyanis magához szólította és az elért eredményei fejében a legfőbb angyalává tette Énokot, aki még a földi léte alatt négy művét az emberiség gondjaira bízta. Ezek a könyvek nemcsak korrajzi írások, de jövendölések is, különös tekintettel arra nézve, hogy lesz vége az általunk ismert világnak. Énok összes könyve most lelebbenti a fátylat erről a mindenkit foglalkoztató kérdésről.