Fa festék fagyálló tulajdonsággal

A festés az egyik legnépszerűbb fafeldolgozási módszer. A fa festék nagyszerűen védi az anyagot a környezeti hatásoktól, a rovaroktól és a rothadástól. A bevonatot külső és belső használatra egyaránt alkalmazzák.

Az ilyen színezővel bármilyen fából készült felületet megmunkálhat, felfrissítheti a régi bútorok megjelenését és az unalmas belső teret, miközben minimális erőfeszítésre és anyagi befektetésre lesz szüksége. Manapság hatalmas fa festék választék található a boltok polcain. Különböző gyártók, kompozíciók, színek és árnyalatok állnak a felújítás előtt állók rendelkezésére.

Amennyiben a szín megválasztása az ízlés és a belső igények kérdése, akkor komolyan meg kell fontolnia a bevonat összetételének megválasztását. Az alkid alapú bevonat fő előnyei az alacsony ár, a magas nedvesség- és fagyállóság, valamint a gyors száradás. Az alkid fa festék azonban hátránnyal is rendelkezik. Az ilyen bevonat elég gyorsan szárad, nem képes mélyen behatolni a fába és csak egyetlen védőréteget hoz létre, ami befolyásolja a felület tartósságát.