Garantáltan jó hangminőség az IP telefonközponttal

A hagyományos kommunikáció szép lassan a múlté lesz, és szinte minden telefonszolgáltató zökkenőmentesen vált át a digitális információcserére. Az IP telefonközpont új és modern megoldás. Sokaknak érdekes lehet a kérdés, hogy mi a különbség a SIP és a hagyományos analóg modellek között?

Először is az előbbit sokkal könnyebb használni, másodszor pedig, ez a megoldás internet kapcsolaton alapul, nem az ügyfél helyére vezetett fizikai kommunikációs vonalakon, ami azt jelenti, hogy ez rugalmasabb, bárhol működik, ahol van internet hozzáférés, valamint egyszerűen csatlakoztatható. Az IP telefonközpontokat elegendő bekapcsolni az internet hálózatba.

Ez nagyon kényelmes lehet a munkahelyen, különös tekintettel arra, hogy minden eszközt az iroda általános infrastruktúrájához lehet csatlakoztatni, függetlenül azok földrajzi elhelyezkedésétől és az eszközök közötti fizikai távolságtól. Ezenkívül az IP telefonközpontok nem csak egy, hanem több telefonszámot is képesek kiszolgálni egyszerre, alközpont csatlakoztatása nélkül is.