Jól jön egy csapágy kiszedő

A szerelési munkák kétféleképpen történhetnek. Szakszerűen a megfelelő tudással és eszközökkel a birtokunkban, illetve különféle házilagos módszerekkel, miközben a legváltozatosabb célszerszámokat vetjük be, amelyek nem biztos, hogy megfelelnek az adott feladathoz, ám abban a pillanatban jó ötletnek tűnik a használatuk.

A csapágy kiszedő helyettesítése is gyakran előfordul. Helyette sokan használnak csavarhúzót, kalapácsot és kocogtatással, ütögetéssel próbálják meg valahogy lecsalogatni az alkatrészt a tengelyről.

Ezek ugyanis nem egy menetre vannak rácsavarva és nem is csavarral rögzítik. A precíz esztergálásnak köszönhetően, egyszerűen rászorulnak a tengelyre vagy bepréselhetőek a foglalatba.

Az erre szolgáló prés, illetve a csapágy kiszedő segítségével könnyen dolgozhatunk, viszont ezeknek a szerszámoknak a hiányában kárt tehetünk az adott szerkezetben vagy a csapágy felépítésében. Elég csak felsérteni a tömítést és kis idő múlva teljesen tönkremehet az egész csapágy a bekerülő szennyeződések miatt.