Kártyafüggetlen telefon a határok eltörléséért

Néhány évvel ezelőtt, a mobil kiválasztásánál fontos volt, hogy mindig a saját szolgáltatónknál vegyük meg, főleg ha nem akartuk valamelyik boltban függetleníteni.

Ma már egészen más a helyzet, a fizikai és az online boltokban is a kártyafüggetlen telefon kap elsőbbséget. Ez annyit foglal magában, hogy bármilyen fajta SIM kártyát beletehetünk a készülékbe, utána bárhonnan fogjuk tudni használni.

Napjainkban egyedül a SIM méretére kell figyelnünk, viszont az új telefonok sorra a legkisebb, úgynevezett nanót támogatják, így elég egyszer lecserélni a régi kártyánkat. Kényelmesen válogathatunk a márkák között és ami talán a legérdekesebb, hogy külföldön is tudjuk használni.

Amennyiben hosszabb ideig tartózkodunk kint, esetleg ott dolgozunk, választhatunk az országban kapható szolgáltatók közül, mivel a kártyafüggetlen telefon ott is működőképes lesz. Ha pedig azon emberek közé tartozunk, akik szeretik minden évben meglepni magukat egy új készülékkel, a régit bátran eladhatjuk, mivel azt is mindenki használni tudja.