Lámpa polírozás a tiszta látási viszonyokért

Az autóüvegekhez az oldalsó és hátsó üvegeken túl hozzátartoznak a lámpatestek is. A matt fényszóró az évek alatt bekövetkezett fényhatás, UV sugárzás és szintén a tisztításból fakadó karcolások következménye. A lámpa polírozás remek lehetőség ennek kivédésére, hiszen több okból is előnyös. Mivel a kifakult lámpatest rosszabb és gyengébb fényerőt biztosít, rövidebb szakaszon képes az utat megvilágítni, így sokkal balesetveszélyesebb a vele való közlekedés.

Nem véletlenül veszik szigorúan ezt a tényezőt a műszaki vizsgán is. A fényszórók ma már üveg helyett kemény műanyagból készülnek és rosszul reagálnak az erős UV sugárzásra. A lámpa polírozás jelentősen javítja, sőt, akár teljes mértékben újjá varázsolja az autó fényszóróit. A fényszórók meglehetősen magas ára miatt sok esetben érdemes inkább a lámpa polírozást választani, mint megoldást. Az autouvegek.hu weboldalon számos további információt találhat az autóüvegek kezeléséről és azok tisztításáról.

A forgalomba lévő autók nagy része már jó pár éves. Az elhasználódásuk következtében természetes dolog, hogy itt-ott megjelennek rajtuk hibák, például a szélvédőn vagy a lámpaburán. A karcolódás, mattulás egyértelműen az elhasználódás jele. Mivel biztonsági okokból a szélvédő alapvetően puhább, sajnos könnyebben karcolódik, kevésbé áll ellen a takarításnak és a menetközben becsapódó tárgyaknak.

Az autóüveg polírozás kiváló alternatíva lehet, ha a régi szélvédőt szeretnénk felújítani. Azonban ez sem minden esetben lehetséges, mivel a túl mély karcolást nem lehet jó minőségben javítani. Az autóüveg polírozás első lépése a próba. Ilyenkor kis területen lepolírozzák a karcolást és ha jól sikerül, nem keletkezik optikai hiba, a többi területen is elvégzik a folyamatot. Viszont, ha nem lehetséges minőségi munkát végezni, akkor kénytelenek vagyunk új szélvédőt venni. Ez nem feltétlenül drága dolog és jobb megoldás, mint az autóüveg polírozás. Típustól függően, jobb áron lehet újat vásárolni, mint a polírozásért elkért munkadíj.