Melyik asztali LED lámpa a legjobb a szemünknek?

A modern izzók ára nem mondható a legalacsonyabbnak. Ezt azonban jól ellensúlyozza a hagyományos társaiknál sokkal hosszabb élettartamuk. Az asztali LED lámpa élettartama az 50 000 órát is elérheti, ami napi 5 órás használat esetén, körülbelül 30 évet jelent. Ez még messze nem a legnagyobb előnye.

„Ne olvassatok a sötétben, mert tönkreteszitek a szemeteket.” – figyelmeztetett minden olyan szülő, akinek a gyermeke gyenge fényviszonyok között olvasott. Bár ez egy közhelynek tűnik, de nem csupán a túl gyenge fényforrások vannak negatív hatással a szemünk egészségére. A fényforrás kényelme számos tényezőtől függ, például a fény teljesítményétől és színétől, ezért az otthonunk berendezésénél figyelnünk kell arra, hogy milyen világítást választunk.

A legegészségesebb fény, ami megfelelő látási komfortot biztosít a szemünknek, a nappali fény, ezért az asztali LED lámpa izzóinak kiválasztásakor olyan opciókat kell választanunk, amelyek teljesítmény, szín és hőmérséklet tekintetében közel állnak a természetes fényhez.