Miben van növényi fehérje?

Manapság egyre nagyobb teret hódít, ami leginkább annak tudhat be, hogy sokan döntenek a vegán életmód mellett. A növényi fehérje tökéletesen beleillik azok étrendjébe, akik nem fogyasztanak húsféléket. Aminosavakból épül fel, amelyekre az emberi szervezetnek feltétlenül szüksége van az optimális működéshez.

Amennyiben hagyományos módon szeretné pótolni, akkor érdemes rendszeresen hüvelyeseket fogyasztania. Iktassa az étrendjébe a szóját, amiben az összes esszenciális aminosav jelen van. Ez nem nehéz feladat, hiszen bármilyen körettel elkészíthető.

Növényi fehérje a csicseriborsóban, a mogyoróban és számos zöldségben fellelhető, ilyen a brokkoli, a kelkáposzta és a gomba is. Ha por formájában fogyasztja, akkor sem fog csalódni.

A készítmény úgy lett megalkotva, hogy vízzel keverve is jó íze legyen. Felturbózhatja gyümölcsökkel is, ha tartalmasabb turmixra vágyik. Megbolondítható különféle fűszerekkel, mint a vanília vagy a kardamom. A növényi fehérje shaker használatával is könnyen elkészíthető, ha nincs kéznél turmixgép.