Milyen a jó sporttáska?

Ennek a kiegészítőnek tucatnyi különböző felhasználási módja van és sok helyen használják. A kényelmes fogantyúval és vállpánttal ellátott sporttáska sportfelszerelések és -ruházat szállítására használható. Utazáskor helyet biztosíthat a fontosabb személyes tárgyaknak vagy extra ruha és élelmiszer csomagolására is alkalmas.

De viselhetjük a hétköznapokon is a városi öltözék modern kiegészítőjeként. Egy jó sporttáska több követelménynek is meg kell feleljen. Az első természetesen a tartósság. Egy sportoló vagy utazó csomagja általában nem a legkönnyebb és néha szögletes vagy durva felületű tárgyakat is tartalmazhat. Egy jó sporttáskának képesnek kell lennie több tucat kilométert kibírni teljes terheléssel, ugyanakkor megfelelő kényelmet kell nyújtania.

A második követelmény is fontos. A táska fogantyúit és a vállpántokat úgy kell kialakítani, hogy biztosítsák az optimális súlyelosztást. A sporttáska zavaró szíjai néhány kilométer után elronthatják a hangulatot és a fáradtság erősebb lesz, mint a lelkesedés.