Mire való a BCAA?

Az emberi test rendkívül összetett. Persze logikusan van felépítve, olyan módon, hogy az mindig a szervezet előnyét szolgálja. Azonban, ezek a folyamatok nem mindig találkoznak az illető akaratával. Például a katabolikus állapot elkerülése érdekében, a BCAA szedése javasolt. Különböző diétáknál sok esetben nemcsak a zsír bomlik le, hanem sajnálatos módon az izom is.

Azonban senki sem szeretne veszíteni az izomzatából, főleg miután olyan sokat dolgozott érte. Ahhoz, hogy a zsír távozzon, de az izom megmaradjon, a BCAA a megoldás. Manapság kapható por és tabletta formájában, ami konkrétan aminosavakat tartalmaz.

Ezt reggel vagy edzés után javasolt fogyasztani, lehetőleg fehérje turmixok mellett. Különböző ízekben kapható, így mindenki megtalálja a saját ízlését képviselő terméket. A legtöbb esetben azok veszik ezt igénybe, akik súlyzós edzést végeznek, azonban más sportolóknál is előfordul. Tehát a BCAA diéta idején mindenképpen hasznos. Ezáltal képes lesz megőrizni a már kidolgozott izomzatát és csakis a zsírtól fog megválni.