Monopoly játék a pénzkezelés megtanulásához

Létezik egy társasjáték, ami szuper módja annak, hogy a gyermekeket pénzügyekre és életkészségekre tanítsuk. A Monopoly játék számos leckét tartogat a pénzről és az életről. Megtanítja a kicsiket stratégiát készíteni, előre tervezni, számolni, tárgyalni másokkal, kezelni a nyerő vagy vesztes körülményeket, uralkodni az érzelmeiken.

A Monopoly játék segít nekik megérteni néhány rendkívül fontos fogalmat, amelyek elengedhetetlenek a pénzügyi ismereteikhez és életükhöz. Ha úgy gondolja, hogy ez egy szerencsejáték, gondolja át! Csak akkor szól a szerencséről, ha nem játszik okosan. Akárcsak maga az élet, ez is a szerencséről és a stratégiáról szól. Míg a gyermek dönthet úgy, hogy egyedül a szerencséjére alapoz, a játékban való dominanciára a legjobb módszer, ha ezt kiegészíti valamilyen stratégia hozzáadásával.

Soha ne higgye el, hogy a pénzkezelés megtanítása a fiataloknak unalmas. Megértjük, hogy bár a legtöbb ilyen témájú oktatási anyagot „unalmasnak” tartják a felnőttek, a Monopoly játék arra való, hogy szórakozzanak, valamint élvezzék a tanulást és a készségek fejlesztését.