Pamut fonalból aranyos játékokat is készíthetünk

A pamutot, mint textil alapanyagot mindenki ismeri. Természetes, roppant kellemes a bőrnek és minél magasabb arányban van jelen egy ruhadarabban, annál jobb. A pamut fonal talán nem a leggyakrabban használt alapanyag a kézzel készült ruháknak és tárgyaknak, azonban érdemes tudni, hogy sok szép dolgot lehet belőle készíteni.

Köthetünk belőle jól szellőző ruhákat, cipőknek felsőrészeket, takarókat és játékokat is. Az egyre ismertebb Amigurumi játékok ideális alapanyaga ugyanis pontosan a pamut fonal. Ezzel, egy jó mintával és némi gyakorlással aranyos figurákat készíthetünk. A nordfonal.hu webáruházban mercerizált pamut kapható, aminek a jellegzetessége az, hogy a mercerizálási kezelésnek köszönhetően, sokkal fényesebb a hagyományos pamutnál. Ez a fajta pamut fonal erősebb lesz, könnyebben festhető és jobban ellenáll a penésznek, meg a dohos szagoknak.

A hagyományos pamutnál jobban tartja a formáját és kevésbé megy össze. A nordfonal.hu webáruházban gyönyörű színekben megrendelhető és kitűnő áron.