QR kódos fizetés vagy POS terminál: melyiket érdemes választanom?

A mindennapok szerves részévé vált, hogy bármerre megy az ember, jó eséllyel valamiért fizetni kell. Legyen szó árucikkek beszerzéséről vagy szolgáltatások igénybevételéről, az ellentételezést meg kell oldani valamilyen formában. Még néhány évvel ezelőtt is a készpénzes fizetés volt az, ami leginkább előtérbe került. Manapság a megfelelő jogi háttér miatt, valamint a kényelem és egyszerűség oltárán áldozva, a legtöbben áttértek az elektronikus fizetésre.

Ennek többféle megoldását dolgozták ki a szakemberek. A bankkártya vagy rövidítve POS terminálok az egyik leggyakrabban használt megoldás. Ilyenkor a pénztárgép mellett található egy kisebb eszköz, ami képes leolvasni a kártya adatait és végrehajtani az összeg mozgatását az egyik számláról a másikra. Ezek mellett, ami még megjelenik, az a QR kódos fizetési rendszer. Általában azoknak ajánlott ez a megoldás, akik alapvetően kisebb készpénzmentes forgalmat bonyolítanak le vagy rendszeresen úton vannak.

Ilyenkor felesleges külön terminált vásárolni, mert egy applikáció és előfizetés keretében az okostelefon, a táblagép alakítható át leolvasóvá. A CMO weboldalán további hasznos információkat olvashatsz a különböző elektronikus fizetési lehetőségek bevezetéséről. Fontos ezeket közelebbről megismerni, mert csak ilyen formában építhetőek ki azok a sajátos rendszerek, amelyek mentén minden jogszabályt betartva tehető a vásárlók és hatóságok kedvére.

A modern, digitális megoldások nagy könnyebbséget és egyszerű nyomon követést nyújtanak. A pénzmozgások és számla kiállítások könnyen megfigyelhetőek, amivel a bevétel növelhető. A másik előny, hogy a bankjegyeket nem kell külön tárolni, ami csökkenti az esetleges rablások kockázatát, tehát a biztonság fokozható ilyen formában. A CMO egyedi fejlesztésű rendszereivel mindenki jól jár, ezért megéri azokat személyre, vállalkozásra szabni. Az átláthatóság révén pedig a hatóságok is egyszerűbben tudják majd elvégezni a felülvizsgálatokat. Mindenki dönthet tehát azon technikai megoldás mellett, amelyik a leginkább megfelel az igényeinek.