Roppant lényegesek a sisak méretek

Kétség sem fér hozzá, hogy a sisak, amelyiket a motorosnak kötelező hordania, megfelelő méretű kell legyen. A pontosan illeszkedő sisak biztosítja a legnagyobb védelmet, ha esetleg valami baj történne az úton.

A sisak méretek ezért is bizonyulnak annyira fontosnak. A biztonságon kívül azt is észben szükséges tartani, hogy a jó méretű bukó kényelmesebb és jobban kiszűri a zajt, illetve nagyobb sebességnél is stabilan megmarad a fejen. Ezáltal pedig biztonságosabban lehet közlekedni, hiszen a sisak nem fogja az embert zavarni. A sisak méretek igen változóak azért, hogy mindenki rá tudjon találni a megfelelő darabra. Annak érdekében, hogy az ideális fajtát vegye meg a vevő, szükséges megmérni, hogy hány cm a vásárló fejének a kerülete a homloknál.

A legtöbb márkánál betűkóddal jelzik a méretet. A sisak méretek azért is annyira eltérőek, mert ugye egyeseknek kerekebb, másoknak hosszúkás a fejformája. Illetve a gyártók a sisakot sohase egy szabályos gömb alapján tervezik meg. A sisak méretek megtekinthetőek a Tornado Helmets weblapján.