Supinalt cipő gyermekekre igazítva

Számos ortopédiai elváltozás gyermekkorban alakul ki, ezért érdemes fokozottan odafigyelnünk az esetleges elváltozásokra, ezzel időben korrigálhassuk azokat, így biztosítva, hogy a panaszok idővel megszűnhessenek. A supinalt cipő elősegíti a láb egészséges fejlődését és finoman helyrebillenti a boka befelé dőlését.

A stabilizálásért egy hosszan előrevezetett, magas kéreg, továbbá egy ék alakú alátámasztás felel, a gondosan kialakított struktúra pedig megakadályozza a boka további bedőlését és biztonságos járást eredményez. A supinalt cipő sarka támogatja a boltozat egészséges kialakulását és aktívabb működésre bírja az elgyengült talpizmokat, az alkalmazásával megszűnnek a gyermek esetleges lábfájdalmai.

Igyekezzünk olyan cipőt választani, amit a gyermekünk is szívesen visel és ami hatékonyan támogatja az ortopédiai fejlődését. A supinalt cipőből lehetőség szerint érdemes kettőt is beszerezni, hogy a sarokrész ne kopjon el hamar. A megfelelő fejlődés érdekében, kerüljük a picik túl korai talpra állítását!