Szaunázás előtti legfontosabb tudnivalók

Mivel nagyon sokat hallani kedvező élettani hatásairól, ezért egyre többen kezdenek el az egészségük és szépségük megőrzése érdekében rendszeresen szaunába járni.

Meggondolatlanul és tájékozatlanul azonban nem tanácsos az izzasztó gőzbe vetni magunkat, mert nem várt meglepetések érhetnek minket, ezért első használat előtt ajánlatos megismerkedni a szaunázás fontosabb szabályaival.

A leglényegesebb dolog, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy lázasan vagy valamilyen fertőzéssel küzdve nem szabad szaunába menni. Ha valaki betegségeinek kezelése érdekében kezdi el a szaunázást, akkor előbb az orvosával kell egyeztessen az első alkalmat megelőzően.

A szauna használata előtt 1-2 órával nem tanácsos ételt vagy szeszes italt fogyasztani, de az üres gyomor sem a legmegfelelőbb állapot. A használatát nagy fizikai megterhelés után is tanácsos 15-30 percig mellőzni. Végül, de nem utolsósorban, a szaunázás megkezdése előtt érdemes megszabadulni a sminktől és az ékszerektől egyaránt, mert utóbbiak akár égési sérüléseket is okozhatnak.