Vágásbiztos kesztyű habosított tenyérrésszel

Minden esetben az adott munkakör és munkakörnyezet sajátosságai szerint kell kiválasztani a megfelelő munkavédelmi ruházatot és felszereléseket. A vágási sérülések kivédése érdekében a vágásbiztos kesztyű alkalmazása kötelező. Tipikusan veszélyes munkaterületeknek számítanak a szerelőműhelyek, termelőüzemek, gyárak, építőipari munkaterületek, húsfeldolgozók.

Rendszerint speciális kialakítású anyagból kerül előállításra a vágásbiztos kesztyű, mert csakis így garantálhatja a kezek teljes védelmét. Az alapanyaga lehet bőr, spandex, üvegszál és szintetikus szálak keveréke. Ezek a munkavédelmi eszközök rendkívül erősek, tartósak, illetve nagy kopásállósággal és szakítószilárdsággal rendelkeznek.

A használatukkal elkerülhetőek a mechanikai sérülések. Többféle kivitelben készülhetnek, anyagtól és kialakítástól függően. Létezik olyan vágásbiztos kesztyű is, amit a legmagasabb szintű védelemre terveztek. Ilyen például a 3-as szinten vágásbiztos HPPE és üvegszál alapú példányok, habosított tenyérrésszel.