Az immunrendszer erősítése egészséges életmóddal

A hideg idő beköszöntésével megjelennek a megfázásos vírusok, igen könnyen lebetegedhetünk, ha nem vagyunk elég óvatosak. Az immunrendszer erősítése segíthet felvenni a harcot a megbetegedésekkel. Nemcsak különböző vitaminok és étrend- kiegészítők lehetnek a segítségünkre, de épp oly hasznos a helyes táplálkozás és testmozgás is.

Ha megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, az fedezheti a szervezet zavartalan működéséhez elegendő tápanyag bevitelt. Ne feledkezzünk meg a hidratálásról sem, ajánlott víz és gyógytea gyanánt fedezni a kellő folyadékbevitelt.

Bizonyos gyógyteák kifejezetten gyulladáscsökkentő hatásúak, például a kamilla. A rendszeres testmozgás is hozzájárul a szervezetünk ellenállóságának növeléséhez.

Az immunrendszer erősítése mellett, fontos hangsúlyt fektetni az elegendő és megfelelő minőségű pihenésre, alvásra. Kutatások bizonyítják, hogy minimum heti kétszer muszáj eleget és jól aludnunk, a szervezetünk optimális működéséhez. Kerüljük a stresszt, ami szintén nincs jótékony hatással a testünkre!