Mennyi fehérjepor kell egy otthoni edzéshez?

fehérjepor
Fehérjepor

A fehérjék sokféle funkciót töltenek be az emberi szervezetben, ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiségű bevitel. A növényi és állati eredetű élelmiszerekben is megtalálható, viszont sok esetben ez nem elég. Az Intenset szerint több tényezőtől is függhet, hogy mennyi fehérjeporra van szükséged. Régen a hivatásos sportolók körében volt ismert, de az íze miatt szinte ihatatlan volt. Ma már többféle jó minőségű fehérjepor közül lehet választani, ami nemcsak tejben, de vízben is oldódik.

A vaníliás, csokis vagy kókuszos ízek desszertként is megállják a helyüket. A fehérjék a sejtek és szövetek alapvető alkotóelemei és a fogyasztásuk rendkívül jó hatással van a szervezetre. Különösen ajánlott azoknak, akik sportolnak vagy diétáznak, de ezen kívül bárki fogyaszthatja, mert erősíti az immunrendszert. Ugyanakkor serkenti az agyműködést, regenerálja az izomszövetet, leköti a gyomorsavat és ezzel javítja a gyomorműködést is.

A fehérje ital csodákra képes, beindul a fogyás, viszont az izomzat gyarapszik. Kevés cukrot és szénhidrátot tartalmaz. Egy kemény edzés után az izmoknak kell a protein, különben elernyednek. A fehérje turmixot lehet reggel, ébredés után, délben vagy este, lefekvés előtt fogyasztani. Diéták során, ha este későn megéheznénk, nyugodtan megihatunk egy pohár krémes italt, mert nem hizlal és csökkenti az éhségérzetet.

Gyakorlatilag bárhová magunkkal vihetünk egy pár adagot, munkahelyre vagy nyaralásra, egy kis vízzel feloldva kitűnő italt kapunk. Egy pohár fehérjeporból készült ital elfogyasztása után az emésztőrendszer elkezd dolgozni és a fehérje molekulákat elkezdi aminosavakká lebontani, majd a sejtekhez juttatni. Ezáltal a protein nemcsak az izomsejteket regenerálja, hanem az agysejteket és a porcszövetet is. A fehérjehiány következtében számos probléma jelentkezhet, mint például izomvesztés, hajhullás, fertőzések és különböző hiánybetegségek. Egészségünk megőrzése érdekében fontos a változatos étrend és a jó minőségű fehérjepor, ami étrend-kiegészítőként szolgál.