Nagyon népszerű a HDMI kábel

A HDMI vezeték mostanság a leginkább elterjedt és a legtöbbet alkalmazott csatlakozási forma, már ami a video és audio jelek, tartalom átvitelét illeti. A megfelelő HDMI kábel kiválasztása azonban okozhat némi fejtörést azoknak, akik nem értenek ehhez, nem mozognak otthonosan az audio és video rendszerek, eszközök világában. Miért is van ez? Ugye ez egy gyűjtőnév, ami megannyi HDMI kábel fajtát és csatlakozót foglal magába. Ha valaki nincs tisztában a különféle változatokkal, akkor lehet, hogy nem azt választja ki, amelyikre valóban szüksége van.

Az ideális változat kiválasztásában segíthet a vásárlóknak a KáCsa Audio shop csapata. Itt arról is lehet olvasni, hogy milyen egyéb előnyökkel rendelkezik egy HDMI kábel. A legfontosabb adottsága a vezetéknek mindenképp az, hogy ez mindent magába foglal. Mivel képes továbbítani képet és hangot is, nincs szükség több vezetékkel bajlódnunk, ami esztétikailag sem utolsó. A HDMI kábel, akárcsak sok más modern adatátviteli kellék, egy csavart érpár vezeték. Bár a technológia meglehetősen régi, a csavart érpar egyértelműen bizonyított a zaj és interferencia csökkentésében. Ezért is népszerű még mindig a gyártók körében ez a megoldás, gyártási technológia. A shopban sok egyéb termék is megvehető.

Mitől függ igazából a DAC ár?

Itt kapható az USB DAC is. A vásárlók jogosan tehetik fel a kérdést, hogy mi az, ami leginkább befolyásolja a DAC ár nagyságát? Tény, hogy minél profibb termékről van szó, a DAC ár annál magasabb. Egy drága produktum például nívósabb chip készletet tartalmaz. Sajnos a digitális jelátvitel rengeteg hibalehetőséggel járhat. Ilyen például a digitális jelkésésből eredő torzítás, amit szaknyelven jitter-nek szoktak nevezni.

A magasabb USB DAC ár például azt jelenti, hogy az a felépítéséből adódóan képes igazán hatékony módon csökkenteni a jitter mennyiséget. Ez pedig hatalmas előny. Az USB DAC ár függ még a fizikai megépítettségtől, a kellék méretétől, anyagától és persze attól is, hogy az tartalmaz-e potmétert. A beszerzés előtt ezért is tanácsos jó alaposan végiggondolni az igényeket.